Geheel belangeloos smakelijk en muzikaal hart onder de riem voor bewoners en medewerkers van Stevenskamp in Heeten

25 april 2020

Raalte, 24 April 2020

De bewoners en medewerkers van het Stevenskamp in Heeten werden vanmiddag getrakteerd op een vrijdagmiddag borrelhapje met patat van Food2taste, met een gezellige muzikale omlijsting van DJ Calvin en Erwin Nijhoff.
Ongeveer een maand geleden kwam Esther Mazzavillani van Food2taste op het idee om de ouderen van zorginstelling de Stevenskamp op te vrolijken met een smakelijk en muzikaal “hart” onder de riem! Een simpel oproepje op facebook leverde al snel het gewenste resultaat.
Binnen 5 minuten had DJ, Calvin Klein Overmeen van Headphone Players, gereageerd en wilde graag aan deze oproep van Esther gehoor geven. Hij wilde als DJ graag een speciale playlist maken voor de ouderen met daarin de muziek enigszins aangepast aan de doelgroep. Toen ik hem sprak vanmiddag gaf hij nog te kennen dat hij dit zo’n fantastisch initiatief vond dat hij er vannacht slecht van heeft geslapen. Hoe treedt je immers op als DJ, zonder publiek op de dansvloer, maar op veilige afstand achter glas. Maar genoten dat hebben de bewoners!
Vervolgens was het dorpsbewoner Erwin Nijhoff die gehoor gaf aan de oproep van Esther van Food2taste. Hij wilde ook graag meewerken aan deze middag voor de bewoners van Stevenskamp. Erwin bracht prachtige oude nummers ten gehore waaronder “Langs het tuinpad van mijn vader van Wim Sonneveld” . Erwin vertelde na dit nummer: ‘ Dit is misschien wel het meest vreemde optreden wat ik ooit heb mogen doen, hoe bizar door Corona tijd het toezingen van ouderen achter het glas. Maar zelf genoot hij er ook zienderogen van.
Ondertussen werden de bewoners van Stevenskamp getrakteerd op patat met snackjes van Food2taste. Deze werden op veilige afstand gebracht door een aantal vrijwilligers. In totaal 150 patatjes met bittergarnituur zijn door vrijwilligers afgegeven aan de medewerkers binnen. Dit alles op veilige wijze om aan alle corona voorschriften te voldoen. Toen Horecagroothandel List uit Raalte hoorde wat de plannen waren sponsorde zij de dozen met frites.
Kortom een fantastisch uurtje voor de ouderen van Stevenskamp. Uiteraard dank aan alle betrokkenen die dit mogelijk hebben gemaakt. Samen tegen Corona voor onze zorghelden en de bewoners!

Geschreven en Foto’s Paula Rampen